L’APLEC, Associació Promotora de la Llengua Catalana, és una entitat sense ànim de lucre creada a Igualada per poder dur a terme tota mena d’activitats que promoguin la llengua catalana. Volem engegar qualsevol activitat que ajudi a millorar l’ús de la llengua catalana (cursos, tallers, conferències, presentació de publicacions, divulgació d’activitats relacionades amb la llengua...).

Segona edició del Dictat en Català a Igualada

20 de April de 2014 | Autor:
Aplec, Associació Promotora de la Llengua Catalana

El dissabte 12 d’abril va tenir lloc a l’Espai Cívic Centre la segona edició del Dictat en Català a Igualada. En aquesta ocasió, l’APLEC es va voler sumar als actes per commemorar el tricentenari dels fets del 1714, i es van dictar dos textos sobre aquesta efemèride de l’historiador igualadí Josep M. Torras i Ribé, el qual va assistir a l’acte i el va definir com un acte lúdic i alhora de militància a favor de la llengua catalana i del país.

Els guanyadors van ser, en la categoria d’adults, Marcel Jorba (que va guanyar una estada de cap de setmana per a dues persones en un indret de Catalunya), Georgina Guixà (que va rebre un lot de llibres) i Jaume Riba (que va obtenir una subscripció d’un any a la revista Llengua Nacional), i, en la categoria de joves, Maria López, del Col·legi Maristes (que es va endur un joc de taula), Álvaro Budría, del Col·legi Monalco (que també va rebre un lot de llibres), i Carla Gámez, del Col·legi Maristes (que va guanyar un lot de material escolar).

Agraïm sincerament l’assistència del doctor Torras i de totes les persones que van participar en el Dictat, i també el suport de totes les entitats que hi van col·laborar i que el van fer possible: l’Institut Municipal de Cultura, els Magatzems Faro, la Papereria Codorniu, la revista Llengua Nacional i el Banc Sabadell.