L’APLEC, Associació Promotora de la Llengua Catalana, és una entitat sense ànim de lucre creada a Igualada per poder dur a terme tota mena d’activitats que promoguin la llengua catalana. Volem engegar qualsevol activitat que ajudi a millorar l’ús de la llengua catalana (cursos, tallers, conferències, presentació de publicacions, divulgació d’activitats relacionades amb la llengua...).

I Dictat en Català a Carme

11 de April de 2014 | Autor:
Aplec, Associació Promotora de la Llengua Catalana

Dissabte passat es va dur a terme el I Dictat en Català a Carme, organitzat per l’APLEC amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Casal d’aquest municipi. El concurs es va dividir en dues categories: una d’adults, amb 17 inscrits, i una d’infantil, amb 4 participants, que van haver d’escriure un text llegit per Marc Guarro (categoria d’adults) i Nuska Corrià (categoria infantil) amb el menor nombre de faltes possible. Enguany, els textos triats, tenint en compte que ja hem encetat l’any que commemora el tricentenari dels fets de l’11 de setembre del 1714, van ser de l’historiador igualadí Josep M. Torras i Ribé sobre aquesta efemèride.

El primer classificat de la categoria d’adults va ser Jaume Riba, i el segon, Jaume Mallén, els quals van ser premiats, respectivament, amb un cap de setmana en una casa rural i un llibre a escollir a la Llibreria El Sol de l’Espiadimonis de Carme, i a més tots dos van rebre un exemplar de l’obra Pedra seca a l’Anoia. El guanyador de la categoria infantil va ser Martí Riba, premiat amb un joc de taula en català, i en segon lloc va quedar Andreu Pons, el qual va rebre un lot de material escolar. D’altra banda, tots els participants, així com els membres de l’organització de l’APLEC, van ser obsequiats amb un punt de llibre elaborat expressament per a l’ocasió, cortesia de l’Ajuntament de Carme, al qual agraïm tot el suport que ens ha donat per poder dur a terme aquesta activitat.